Plantemarkeder og planteskoler

PLANTEMARKEDER OG PLANTESKOLER m.m

kom ud og kig


Ud under åben himmel

Jeg vil opfordre jer til at besøge nogle af de mange plantemarkeder, som finder sted rundt om her i landsdelen. Her mødes plantefolk fra nær og fjern. Udvalget er stort, og der er gode chancer for at gøre en god handel.  (Det samme gør sig egentlig også gældende for planteskolerne. En gang hvert forår er ikke nok). Kom ud og se på planterne på forskellige tider af året, så er der større mulighed for at man får en mere varieret have og en lang blomstringstid i sin egen have.


Så selv om der bliver travelt i egen have især om foråret, når foråret viser sit milde ansigt, så kom uden for egen havelåge.  Det er altid spændende at møde andre haveglade mennesker, og dejligt at kunne mærke glæden ved planter og det er  lærerigt at kunne udveksle erfaringer og få en god havesnak.

Det samme gør sig gældende for de mange åbne haver der er rundt om i danmark, her er der masser af haveglæde og inspiration. (søg efter åben have på nettet, der er rigtig mange spændende haver)
Her er et lille udvalg af plantemarkeder:


Plantemarked på Gimsinghoved - Første Lørdag i maj  - 9:00 til 13:00

Gimsinghoved 1 - 7600 Struer

(Det er efterhånden blevet et ret stort plantemarked. Der er et stort udvalg og mange mennesker)


Plantemarked i Haderup samt åben have - hos Ruth og Egon Andersen, Tjørnevej 16, Haderup.

Et lille marked, der er rigtig hyggeligt og med mange spændende planter. Mange lokale haveentusiaster, så her er der mulighed for at få en god snak. Samtidigt er det muligt at se Ruth og Egons meget store og smukke have. Se hvornår på Vinderup kredsens hjemmeside.


Plantemarked  på UCH (Landbrugsskolen) Skivevej 112  - 7500 Holstebro.

Første Lørdag  i september - kl. 9.00 til 12.00

Det er ikke så voldsomt stort et plantemarked endnu, men det vokser hvert år. Det er et marked med at stort udvalg af mange gode planter til små priser. Meget hyggeligt og det er let at komme til og folk har tid til at tale om deres planter.)


Plantemarked på Vilsund strand

Godt udvalg og en helt speciel stemning.


Den Geografiske have i Kolding

Dette plantemarked bør også nævnes.

Den er ret stor, der er et godt udvalg og haven i sig selv  er fantastisk.

Dette er kun et lille udvalg der er mange landet over. (Søg på nettet)

   

      Gartnerhaven.dk