Efterår

Efteråret       Obs der arbejdes på denne side.


September

Her i september er der godt gang i køkkenurter og frugt, en skøn tid på året at køre på græsklipperen, man kommer forbi mange smagsprøver. Løgene er lagt til tørre. og vi graver op i køkkenhave, hvad vi skal bruge.


De sene stauder præger staudehaven, så der er masser af farver.


Jeg er gået i gang med at plante lidt på den gamle stald plads. jeg er træt af at se på paller og ukrudt. Vi har ikke råd til at få bygget et nyt udhus de næste 10 år alligevel, så vil jeg hellere se på planter end en rodet og kedelig plads.


De hække der skal klippes to gange om året, har fået den sidste tur. og midt i arbejdet blomster den skønne klematis Huldine - helt som perlemor.EFTERÅR

Fraveboom

Oktober

De sene staude er stadig i fuld gang med at  sætte sit præg på haven. Køkkenhaven bliber tømt. Havemøblerne samles ind og vaskes før de stables. de sarte planter hentes ind. haven bliver lidt tom når krukker, pynt og havemøbler tages ind, men jeg ved at efterårs stormene er håde ved tingene, så det er bedst det kommer ind. De skal  laves nye planter, især de planter som jeg ved der har svært ved at klare vintervæden,. jeg laver nye planter og stiller dem i drivhuset, så kan de plantes ud igen til foråret.. også skal der samles frø. Nogle skal sås med det samme, andre skal først sås til foråret, dette r fantastisk hvad sådanne små frø kan blive til - mange nye planter måske nye farver?


November

Året går på hæld, men der er stadig masser af farver i haven, mange af de løvfældende har nu brændende efterårsfarver, der er også stadig stauder der giver farve og der er stadig mange knopper også på roser og hortensia. Der er klippet gran til at pynte op både ude og inde. Stormen Egon var ikke særlig rar,han var hård ved en del hegn og en rosenport måtte bukke under, flagstangen knækkede, og det ældste blommetræ flækkede i kronen. Men samtidig med at det bliver knap så rart at være ude, er huset fyldt med orkider der blomstre lige nu, man kan fornemme det, især når man åbner døren og går man ind i spisestuen bliver man helt beruset af de duftende orkideer. Ellers står have arbejdet på oprydning, rive blade sammen.


   

      Gartnerhaven.dk