Forår

FORÅR

Alting spirer

Foråret


Marts


Når foråret endelig kommer får jeg simpelthen helt knald i pæren.  I drivhuset er der allerede godt gang i de små påskeliljer. og der er også ved at komme farve i kugle primulaerne, så nu skal der snart skiftes planter ved trappen.

Vejret er stadig ret mildt, men kommer der en kold nat smider jeg et lag hen over krukkerne til natten, der er jo noget længere fremme end planterne ude i haven. det samme gør jeg faktisk ved hornviolerne, når de plantet i krukker, - en kold nat i vente, så bliver de også puttet under et lagen.
Er der en dag der har været lidt "træls" så hjælper det på humøret med en tur rundt i haven og se på alt det der spirer og blomster. For det er ikke kun tyvstarten i drivhuset der giver farve.  .  Erantisen med  det gule tæppe, lyser mod en når man går rundt i haven. Det samme gør kirsebær kornellen.


Den smukke og ranke Dorthea lilje er også rigtig smuk ude i haven lige nu. De løg jeg har stammer tilbage fra min mors familie. Det med at planterne får en historie holder jeg meget af, Jeg har mange stauder der stammer fra min mors familie (det er nok også herfra at være plante tosse stammer fra, for når jeg hører min more fortælle, så går det tilbage til min oldemor, vi har også et par akelejer som min mor mener der har stået i oldemors have, men de har nok skiftet lidt gener under vejs)

Jeg nåede ikke at få sat mistelten frø i februar, men nu er de lige plukket og sat helt friske på. så må vi se om der kommer blade om et par år, det er altid spændende. Jeg har en der er 7 år gammel. og 3 der er 3 år gammel. og nu har jeg så sat/sået 10 stk.

Det er lidt sjovt, førhen  brød jeg mig ikke særlig meget om crocus, men i år synes jeg de er med til at få forårshumøret helt i top.Jeg er så småt begyndt ude i haven,  hostabakken er blevet klargjort, og der er lagt et lag kompost på.  Så mangles der bare resten af haven .....
Jeg har fået hjælp af René til at lave et Potterum, så jeg kan stå i læ og tørvejr. Jeg kan godt stå i stalden, det er bare så mørkt, så vil jeg hellere stå ude.Det næste projekt er aktivitetsområdet.  Vi har pillet det meste af den gamle legeplads ned og har flyttet en lille bakke, så nu skal der sættes hegn på, og sand på. også skal Daniel have fundet ud af hvad det er han vil have lavet af træningsudstyr. Vi har været rundt og se på Outdoor fitness rundt om for at få nogle ideer.  Jeg har et par sjove ting jeg gerne vil have på planen men ellers er der Daniel og lidt Laurits der står for indretningen.


Foråret er på vej men det er stadig koldt, kammeliaerne erbegyndt at blomstre, inde i kartoffelrummet.

    

      Gartnerhaven.dk

April


Der bliver pakket ud af vinterhi.  De store planter der har lagt ned,  og været dækket med et lag kraftig fiberdug.  Bliver rejst og bliver beskåret og gødet. Fuchsierne har deres egen jordkælder de ligger i om vinteren , de er også på vej op i lyset.  De planter der ikke tåler frost  har stået inde i et  køligt men frostfri rum, det varer heller ikke længe før de skal stille ud.  De mindre planter der står i drivhuset om vinteren,  er nu  klippet ned og har fået et lag naturgødning, så duften i drivhuset lige nu.... er lidt kras. Det dufter til gengæld fantastisk i det lille drivhus, her blomstrer den stedsegrønne klematis 'AppelBlossom'  Uhm..... den er fantastisk........

Ellers er der gang i påskeliljer og anemoner, men også en del stauder  sætter sit præg på foråret, og der er stadig gang i påskeklokkerne.


Maj


Det har ikke været en særlig varm maj, solen skinnede dog da vi havde konfirmation, det var skønt, men ellers har maj  budt på en del regn og blæst. Maj er en måned hvor alt spirer og springer ud.( se mange nye billeder af udspring i galleriet) Der er gang i de tidlige klematis og Rhododendronbedet lyser op. og de forårsblomstrende stauder er også i fuldgang. Pebertræet har duftet i april og ind i maj, men nu er det duft sneboldene der tager over, de dufter fantastisk...... Vi har fået de første gullerødder,  de er sået i efteråret -  mums!  Frugttræerne blomstere lige nu, så jeg håber vi er færdig med frosten, for hvor var det bare  Øv, mine gunnera fik jeg pakket ud for tidlig, de fik lige et par nættes frost, så de er noget medtaget, men de skal nok komme, dog noget mere langsomt.

Havearbejdet har budt på at fjerne ukrudt, det gror stærkt nu, og pga  konfirmation og eftergilder har det hele været sat på standby i næsten 3 uger, så nu skal der fart på lugningen og der er mange projekter der hænger. men der er blevet tid til forspiring indendørs og udenfor i haven er staudebedene gjort klar, der er klippet ned, tyndet, luget og lagt kompost på. Jeg har i det tidlige forår malet bænke i staudebedenes farver, så nu er man ikke længere i tvivel om bedets farve.....og man har et sted at sidde på vejen rundt.  Maj og juni er to af de skønneste måneder i haven, alt grønnes og der kommer farver i haven. Køkkenhaven er lidt i bagefter i år, vi er ved at sætte de sidste kanter og som et forsøg har vi lavet et par hævet bede.