ÅRBOGEN

Årbogen


Jeg har en lille bog jeg skriver notater ned i  året igennem. Når det bliver vinter plejer jeg at skrive en lille årsberetning. Her kan du læse lidt om årene der er gået, både i hus og have, siden vi overtog stedet i efteråret 2004 ( I en forkortet udgave).Hvorfor ville vi gerne flytte på landet

Vi boede i et lille rækkehus i Herrup, hvor både hus og især haven var ved at være alt for lille. Vi drømte om at komme uden for byen. Få et hus hvor drengene kunne få hvert sit værelse, og hvor der generel bare var mere plads til os alle sammen indenfor. Og jeg drømte om en stor have med plads til alle de planter jeg efterhånden havde sat i pleje rundt om  hos min familie.

Det har til tider været noget af en træls opgave, både med projektet inde og ude, men selv om det har været surt nu og da og humøret har været noget mørkt, så har vi ikke fortrudt.  Vi  har også haft stor hjælp af familie og venner. Uden deres hjælp, havde vi ikke klaret det.


I de første godt 6 år havde René et job der gjorde at han var meget væk hjemmefra. Han kom sent hjem fredag aften og tog af sted søndag aften eller tidligt mandag morgen. Ind imellem var han væk i længere perioder og der gik renoveringen af huset meget langsomt, og nogle gange  gik det helt i stå. Jeg valgte at bruge tiden på at komme i gang med haven. Vi havde og har stadig job som giver lange arbejdsdage, men når vi har fri i weekend begge to, så er vi håndværkere om vinteren og gartnere om sommeren. Vi vil begge to helst lave så meget som muligt selv. På den måde bliver et projekt som dette, noget der tager tid og det går langsomt når det kun foregår i fritiden. Indimellem synes vi, at vi har taget 2 skridt frem og så et der sket et eller andet så vi har måttet tage et skridt tilbage igen. Men så en dag hvor solen skinner, så synes ingen af os at der findes et mere fantastisk sted end lige her og hvor er vi heldige at det er os der er her.
Overtagelsen 2004

Vi overtog Ryde Møllevej nr. 14 den 1. oktober 2004. Vi flyttede ud på adressen i campingvogn først i november 2004. Tiden i campingvognen var ret hyggelig, Især drengene synes det var var sjov og hyggelig. Men  de første 3måneder var det  kold  vinter og altså noget koldt i campingvognen.  så for at afhjælpe det pakkede vi halmballer rundt om campingvognen, det hjalp godt på varmen. Men det så noget spøjst ud.

Jeg var alene med drengene i hverdagene, og når det blæste meget, og der kom grene ned på taget af campingvognen fra de rådne træer, så synes jeg at det var ret uhyggelig. De nætter hvor det stormede meget,pakkede jeg drengene ind i dynerne og så er vi kørt hen til mine forældre og sov på deres sofa.

Den første tid blev brugt på, at få tømt og ryddet op i udhusene og få flyttet vore ting herud. Vi begyndte så småt at bryde ned og renover i stuehuset..
DRØMMEN STARTER HER


ÅRBOGEN

Havens udvikling

   

      Gartnerhaven.dk