Sommer

Sommeren


Juni

Der har været et par gode dage, men ellers må man sige at det ikke har været en særlig varm forår og sommeren lader stadig vente på sig.... Det køligere vejr har gjort at de forårs blomstrende planter godt nok kom lidt senere i gang, men de har til gengæld holdt i megt lang tid. Den gule magnolia og Især rhodoerne synes jeg har været fantastiske i år, både med en lang blomstring og igen med nyvæksten. Lige nu er der gang i perlebusk - japansk kirsebær - duft snebolle og aléetræerne, så der er også noget til duftsansen. Akelejerne præger staudehaven men der er masser af knopper i de amdre stauder. Generel er der gang i de nyvæksten, med masser af spændende farver både på løv og nåletræerne. (se flere billeder onder plantegalleri) Havearbejdet står mest på at fjerne ukrudt, men også få klippet de hække som skal klippes 2 gange om året for at holde formen. Nu da det har været så kølig og fugtitg har jeg delt og flyttet lidt rundt på nogle stauder.

                                                                    

   

      Gartnerhaven.dk


Juli

Hum..... Sommer hvor er du? Det har selvfølgelig den fordel, at intet er tørt i 2015, plænen står frisk grøn. Roserne har ladet vente på sig, de har stået klar med masser af knopper, og nu er de endlig sprunget ud med farver og dufte. Der er også godt gang i farverne i staudehaven. Kaprifolierne sender duftbølger rundt ihaven. Det er helt berusende med alle dufte, isæe når jeg vander om aftenen. Det går fremad med pottehuset, der er kommet sider og vindu op, så nu skal den indrettes med pottebord i god højde og masser af hyldeplads til potter mm. Glæder mig til at jeg skal i gang med at dele og potte her til september.Køkkenhaven har været utrilig langsom i år, men nu hjælper det. Jeg fandt en sten der var flækket, jeg syntes det lignede en krokodille, så nu har jeg plantet buksbom der skal formklippes som krop, så må vi se om det kan lykkes...... Have arbejdet er udelukkende ukrudtsbekæmpelse, og tilbage klipning af afblomsterde planter- (Se mange flere billerder af roser og stauder på plantegalleriet)


August


I juli og i begyldelsen af august ventede vi stadig på varme. Så kom sommeren, her sidst i august kom varmen og tørken, så nu kan man ikke nøjes med at vande krukker 2 gange i ugen, faktisk heller ikke hver anden aften, nu skal de have hver dag, ellers tører de med det samme, det er ikke kun varmens skyd, det er pga af blæsten, den dræner fuldstændig planterne, nu er vi heldigvis så langt henne på året, så det gør ikke så meget at bladene tager skade. Her i august er rosernerne stadig på deres højeste, staudehaven har stadig noget at byde på  - Høst anemonerne står ranke og vejer i vinden. Liljerne giver farve og dufte Geoginerne er endelig godt i gang med at blomstre. Køkkenhaven har fået fart på, vi smovser i gullerødder i alle farver. Gunneraen har også glemt at den blev ramt af frost i foråret. Hypericonbuskene er ved at sætte frugter i mange farver. og Hortensiaerne lyser op i flere farver og former.

Her i august klipper vi det sidste hæk. og så luges der stadig,desuden er der meget der skal klippes ned i staudehaven - en del er afblomstret men også meget er blækket og væltet i alt den blæst og der skal vandes........   (Se flere billeder fra haven og planter på de to gallerier)