Pleje af prydgræsser

Plantning og pleje af Prydgræsser


Græsser er med til at skabe dynamik, lethed og evt. højde i haven. Om man laver et rent græs bed eller et staude bed med enkelte græsser, så bliver haven meget mere interessant . De er også smukke i en slank vase, eller i buketter.
Pasning og pleje af græsser


Før du planter:

Vælg planter, der trives med de vækstbetingelser, du har at byde på. Solelskende græsser til solrige voksesteder, skyggetålende græsser til skyggefulde omgivelser osv.

Fjern alt ukrudt - og især flerårigt ukrudt - før du planter. Det er betydeligt lettere end at luge mellem de nyplantede græsser. Et tæt dække af prydgræsser holder ukrudt i ave. Men husk: græsser kan ikke kvæle flerårigt ukrudt,- det skal fjernes før plantning.

Jorden løsnes og arbejdes godt igennem før plantning. Jord der er kørt sammen, løsnes i dybden ved fræsning og grubning.


Når du planter:

Det er næsten altid plantetid for græsser, dog ikke når det er meget vådt, eller når sommeren byder på hedebølge.

Tænk på helheden, når du planter. Kombinationen af farver og former skaber en flot spændende helhed. Plant de højeste græsser i baggrunden og de laveste forrest.

Husk, at det bliver vinter igen. Det er en god ide at benytte vintergrønne græsser og græsser med vinterstandere i beplantningen, så der også er noget kønt at se på om vinteren. Frøstande med rim er utrolig smukke.


Efter plantning:

Nyplantede græsser skal vandes umiddelbart efter plantning, så der hurtigt kommer gang i rodvæksten. I de første uger efter plantning vandes grundigt med mellemrum, så planterne ikke tørrer ud. Når rødderne har fået fat for alvor, er vanding sjældent nødvendig. Der må ikke gødes umiddelbart efter plantning, græsserne skal have lov til at komme i gang med væksten, før der gødes, ellers kan man svide rødderne og planterne vil visne.

Indtil græsserne vokser sammen og danner et tæt plantedække, skal spirende ukrudt mellem planterne fjernes.


En veletableret græsbeplantning passer stort set sig selv, planterne skal blot klippes ned hvert forår i april-maj. De må endelig ikke klippes ned om efteråret, så kan der trænge vand ned og græsset kan fryse eller rådne væk.
PLANTNING OG PLEJE AF PRYDGRÆSSER

Smukke og elegante planter i haven

   

      Gartnerhaven.dk