Gårdsplads

10) Gårdspladsen


Gårdspladsen har lidt under, at vi har væltet bygninger, men det bliver forhåbentlig en rigtig gårdsplads igen med tiden. I 2007 blev der lavet et højbed af natursten i hjørnet omkring den gamle troldhassel. I midten af gårdspladsen var der en stor fordybning, hvor mælkebilen har svinget rundt. Her valgte vi at hæve området og lægge en ny belægning, som også er bedre for havemøblernes ben. Der blev lavet 4 små bede omkring terrassen, så man nærmest sidder pakket ind i planterne.Det er et rigtigt godt sted at mødes til en kop eftermiddags kaffe eller godnat te.

Vi har et ønske om at lave etn lille "Portner"hus så der kan komme tag over vores ude køkken,


Som I jo nok har bemærket, så mangler der en hel bygning her på gårdspladsen. En storm væltede den gamle lade 1 måned efter vi var flyttet herud. Stalden var bygget under krigen, og var meget ustabil, så den valgte vi at rage ned inden den selv væltede. Når vi engang får råd, er det meningen at vi vil have det ene udhus bygget op igen, så vi kan få et god fyrrum, værksted, garage og et frostfrit rum til at vinteropbevare blomster......


Beplantningen i gården består mest af meget tidlige og sene blomstrende vækster, som man kan nyde inde fra køkkenvinduerne og som vi ser når vi går ud og ind.

Enkelte steder skal pikstenen rettes, men ellers skal gårdspladsen være som den er. Bedenes form at holdt  meget kantet/firkantet lige som det mynster der er lang med de større sten i belætgningen.


Jeg har skåret kraftigt ned på antallet af krukker, men har dog stadig en del. De bliver hovedsagligt brugt til de lidt sarte planter og lidt til årstid beplantninger (sommerblomster mm.)


Jeg har haft en stor samling af Japansk Ahorn. Jeg har prøvet at plante dem ud, men det er for blæsende og for vådt, især om vinteren. De få jeg fik gravet op igen og reddet, står nu på de steder, hvor jorden er hævet og der er rimelig læ, og resten er sat tilbage i krukker.

Jeg kan godt li at have krukker omkring terrasserne. Det giver frodighed og hygge og så er de nemme at rokere rundt på, så der sker lidt nyt. Jeg har de fleste af krukkerne til at stå rimelig samlet, da det så er nemmere at få dem vandet. Vand skal der til i krukker, også selvom det har regnet. Det er ikke altid at krukkerne har fået nok. Jeg elsker at gå og vande sidst på aftenen. Roen og duftene og så kommer der tit en kat eller 2, der lige skal med en tur rundt på skulderen,- det er ret hyggeligt.


GÅRDSPLADS

Have 10 - centrum

   

      Gartnerhaven.dk