Vedligeholdelse af redskaber

VEDLIGEHOLDELSE AF REDSKABER

Længere levetid


Pas godt på  redskaberneHvilke redskaber:

Man kan hurtig bruge mange penge på redskaber. Hvad har man egentlig brug for og er det de dyre engelske redskaber der er de bedste eller kan  byggemarkedets til 50 kr fint bruges? -

Der findes  en del gode mærker der ligger til en fornuftig pris mellem de billige og de helt dyre mærker.  De billige kan godt være for spinkle. 


Gå ikke på kompromis med håndbeskære saksen  - det skal være en der ligger godt i hånden og en der kan slibes og både skær og modskær skal være i metal. det er et af de redskaber der altid er med i haven og som bliver brugt meget. Ofre gerne lidt mere på en god spade, den skal kunne holde til at grave feks. en busk med rod op. hvorimod en billigere kultivator kan sagtens bruges.


De redskaber jeg bruger mest er: min håndsaks (den er altid med )  spade ( både til. at grave og plante) en kultivator ( god til at løsne jorden) hakke ( til at holde de større områder) Rive (til at samle blade mm.) kost (til at feje fliseområder)  Jeg har en håndkultivator som jeg bruger til at løsne jorden når jeg håndluger.  Jeg har flere andre redskaber. men det er klart disse der bliver brugt mest.


Styr på redskaberne:

Det er rart at have et godt overblik over sine redskaber, og at de er opbevaret så man kan tage en uden at få dem alle sammen i hovedet. Så skaf et godt ophæng, der findes efrterhånden mange forskellige modeller, som kan passe ind, om man har et smalt eller lille skur (Redskabs holdere fra smedebakken)


vedligehold:

Når have sæsonen er slut er det godt at give sine redskaber en omgang inden de sættes på plads for vinteren.

Start med at  vaske redskaberne  i lunt vand med  brun sæbe - tør efter med en tør klud -


Gennemgå bladet - slib rustpletterne væk  (krøllet sølvpapir -eller fint sandpapir)  slib også skæret så bladet er skarpt og klar til ny sæson. tør efter med en klud og gnid metallet med syrefri olie.


Er skarftet  blevet ujævnt eller ru så slibe skaftet  og tør over med en klud  - Skærfte i træ kan gnides over med en klud dyppet i en blanding af  (rålindolie m 30 % terpentin) 
   

      Gartnerhaven.dk