Haven

Plan over HavenInddeling af haven

Haven er delt op i 10 "afsnit" (hvor der er lavet godt 20 forskellige haver)  For at gøre det lettere at komme gennem hele haven, både når den skal beskrives men også når der er besøg. Hvert afsnit har fået et navn, og en plantegning med en kort beskrivelse af området og hvad ideerne har været mm.1  - Indkørsel og P-pladsen

2  - Staudehaven og Temahaverne

3  - Frugthaven og Urtehaven

4  - Køkkenhaven og Åkandesøen

5 -  Ege- og Nåletræssamling

6  - Lysningen

7  - Oasen

8  - Forhaven og Rhododendrondalen

9  -  Gårdhaven og Aktivitetsområdet

10 - Gårdspladsen15000 m2 have?

Det er ikke en meget velholdt have, og det har det heller aldrig været meningen at det skulle være. Det er en have hvor det er plads til os alle sammen. Drengene har haft deres egen legeplads , men nu er de i gang med at lave outdor fitnes. René skal have plads til sit grej og plads til at stå og pille i et eller andet. og for mig skal der skal være plads til at "lege" og forsøge. Og det med at få skåret alle kanter og fjernet alt ukrudt, der er vi ikke kommet til endnu. Familielivet  har stadig første prioritet.  - De mange forskellige spændende planter har også en høj priotering.. Selvfølgelig bliver jeg ked af det, hvis det i perioder er løbet helt fra os med alt for meget ukrudt, men så må man jo bare starte fra en ende af. At gå i haven er heldigvis god terapi.


 

Skitse over haven.

Der er en  grundplan over haven. Det er ikke kun det eksisterende som er tegnet, også ønskerne er indtegnet. Således er der elementer som kun ses på tegningen og som ikke er realiseret endnu,- men de kommer efterhånden, som det bliver tid og råd.


Det er altid en god idé at have en skitst/plan over sin have, det skåner en, for mange "gør det om" opgaver, og det er lige meget om det er en stor eller lille have. Har man styr på rammerne, så er det meget lettere at overskue haveprojektet.


 

HAVEN

Havens mange haver

   

      Gartnerhaven.dk