Stenbedsplanter

STENBEDSPLANTER

masser af blomster i solen

Stenbedsplanter- tørketålende stauder


Et alpint bed i haven giver et meget anderledes udtryk i haven. og der er så mange planter at det er en hel videnskab. Men er man ikke en af dem der er flittigst til at komme rundet med vandkanden. Kan man lave små alpine- sten bed i sine krukker, de kan klare sig bedre uden vand et par dage, og når man dækker med et lag fint grus tilslut holder det også på fugten. Tit kan et bed langs huset på solsiden også være svært at holde igang, men der findes planter der kan klare mosten.


Jeg har en lille stenbedshave, hvor der er plantet forskellige former for dværg træer  og så der er plantet stenbedsplanter. der er især mange farver om foråret.


Her er et lille udvalg af stenbedsplanter præsenteret.


CYMBALARIA pallida  - krybende Torskemund

Kan blive 5 cm - små lilla blomster i maj - august - plantes i en let jord i  Sol/halvskygge. sød lille bunddække
.

SAXIFRAGA - stenbræk

Der findes flere forskellige slags af stenbræk. (de 2 mest kendte er porcelænsblomsten og den lille Peter Pan)

SEDUM - Stenurt

Der findes mange forskellige stenurt

Blomsterfarve: hvid, pinkrød eller gul alt efter sort. i juli - august -i en let jord i: Sol/halvskygge findes også med rødligt løv.. God til bunddække.

Sempervivum - husløg

5 -15 cm høj. bladene sidder i små rosetter og har forskellige former og farver alt efter sort. Den breder sig over tid. Skal placeres solrigt i let jord. Planten er nem - kræver ikke meget pleje, og passer godt til stenbedet, men  er også god i krukker, bruges i dekorationer.

SISYRINCHIUM angustifolium  - Blåøje

Kan blive 15 cm - lys blå blomster i  juni - juli - plantes i en let jord og i sol.

Ikke så nem en plante men en smuk blå farve

THYMUS.....  Timian 

Kan blive 5-10 cm - Blomsterfarver er rødlilla - hvide , alt efter sort,  i juni - juli - Plantes i let jord i  Sol nogle sorter har gråligt løv andre er grønne. God til bunddække.God til bier og andre insekter.Men som nævn i begyndelsen, så er der mange muligheder. Især kan der findes mange spændende alpine planter på de mange markeder der er rundt om i landet.   

      Gartnerhaven.dk