Haven til hygge og leg

HAVEN TIL HYGGE OG LEG

Liv og glade dage

Haven til hygge og aktivitet


Der er masser af d-vitamin i solens stråler, og den friske luft giver god energi

Haven har mange funktioner, det er et sted hvor man slapper af og lader op. Det er et sted hvor man kan være aktiv og det er samtidigt et sted hvor man kan have et livligt socialt liv.


aktiviter /leg i haven - en have skal også bruges til andet end havearbejde

Offline i haven - koble fra i havenSlap af:

Opbyg haven så der er nogle små aflukker hvor man kan sidde i "skjul" og enten bare nyde vejret og haven eller sidde med en god bog. Gerne med mulighed for en hængekøje ( ligger man bare et kvarter i den så er musklerne helt afslappede, også i ryggen) sådan en plet i haven er guld værd. Ikke fordi jeg er særlig god til at sidde stille, men lige et par minutter i stilhed er godt. Et kølende fodbad på en varm dag er heller ikke en dårlig måde at holde en lille pause på.
Hygge og fest i haven.

Når vejret er til det, så tag kaffen med ud i haven, også gerne frokosten. Er det lidt køligt så tag et tæppe om dig. Det er en forfriskende pause. Sørg for at der er siddepladser rundt om i haven så det altid er til at finde en god plads. Skal man først til at have fundet eller flyttet havemøbler, så er det ikke altid det bliver til noget - det skal være let. Om sommeren spiser vi meget ude i haven. En af drengenes favoritter er pizza lavet på grillenFest i haven eller en grillaften er hyggeligt hvis vejret er med en. Stemningen bliver let og mere afslappet i det fri.

Når man anlægger terrassen, så pas på ikke at få den lavet for lille. Sæt af til at der er god plads til den varme grill. Der skal være plads til krukker  og selvfølgelig havemøblerne også når der sidder nogen i dem. Tit bliver terrasser for trange når de er i brug. Selv om haven er pakket ind i en hæk, så gør det tit en terrasse mere intim hvis den også er pakket lidt ind. Se på haven som et hus. Hvis huset kun var et stort rum, så var det heller ikke spor hyggeligt.

Hvis man ikke er så mange på terrassen altid, kan man dele den op med krukker og evt. kar med lidt større planter.

Gør en aften i haven endnu mere hyggelig, tænd fakler eller andre udendørs lys. Bliver det køligt kan man med fordel tænde terrassevarmer eller udepejs,  det er især når duggen falder, at det tit bliver et problem at sidde i haven. Har man mulighed for en overdækket stykke af terrassen eller en markise, så kan man forlænge aftenen i det fri betydeligt. Skal drikkevarene holdes kolde, så stil en balje i skyggen og fyld den med kold vand, så kan gæsterne servicere sig selv.
Aktiviteter

Vi holder meget af bålpladsen, og drengene er rigtig gode til at lave bålmad. Det er nok det sted hvor der bliver hygget mest. Der er intet  der forstyrrer, der er  kun bålets flammer at se på, og den knitrende lyd at lytte til. Der er tid til nærvær og til at snakke sammen, og bare nyde varmen fra bålet.Et af de nye projekter vi skal have i gang er outdoor fitness. Drengene bruger ikke længere

legepladsen, men de har et stort ønske om at få en motionsbane, så deres næste udfordring er at få fundet ud af hvordan det skal se ud og fungere. Jeg synes der er fitness nok i almindeligt havearbejde!


Leg i haven

Der bør være et stykke sammenhængende græs hvor det er muligt i en have. Det giver mulighed for flere forskellige aktiviteter.

Drengene har fået deres egen boldbane og den bliver flittigt brugt.

Der bliver spillet meget fodbold og indimellem tager vi en familie fight og når der er kammerater på besøg så er bolden også i gang. Området bliver også brugt til snemandsbyggeri eller snehuler når der er sne. Ellers bruges græsset også til Petanque eller Kongespil, som er hurtig at finde frem og pakke væk igen.

Man kan efterhånden finde mange spil til haven

Men man kan også let lave et par spil selv


Lav selv

X og O


Kæmpe ludo (Tegn med kridt) brikker/terningerDåsespil - konservesdåser


   

      Gartnerhaven.dk